A Great Contribution to Intelligent Transportation Systems from BigTRI

Jan 05, 2022

BigTRI’den Akıllı Ulaşım Sistemlerinde Yerli ve Milli üretime büyük katkı!

VeNIT Lab ve Ulak Haberleşme A.Ş. işbirliği ile K-AUS ve Bağlantılı Araçlar/V2X haberleşmesine yönelik geliştirdiğimiz yerli ve milli ürünlerin canlı demonstrasyonunu gerçekleştirdik. 5 Ocak 2022 tarihinde Ulak Haberleşme A.Ş. tarafından Ankara'da düzenlenen ve T.C. Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanımız Sayın Dr. Ali Taha Koç, Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanımız Sayın Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun ağırlandığı etkinlikte, geliştirdiğimiz V2X uygulamalarının sahada canlı gösterimini gerçekleştirdik.

Araç içi haberleşme üniteleri, Yol Kenarı Birimleri, Kullanıcı Arayüzleri ve diğer AUS bileşenleri ile uçtan-uca V2X haberleşmesi ve uygulamaları sahada canlı olarak uygulandı. Araç-araç haberleşmesi (V2V) kullanılarak boylamsal çarpışma riski uyarısı, gerçek zamanlı tümsek/çukur tespiti ile oluşturulan uyarıların yayılması ve araç-altyapı haberleşmesi (V2I) kullanılarak yol çalışması uyarısı ve tehlikeli viraj uyarısı gibi uygulamalar test sahasında canlı olarak gösterildi.

BigTRI ayrıca, geliştirdiği V2X sürücü arayüzü ve Bağlantılı Araçlar Servis Platformu ile sürücü destek ve trafik yönetim sistemi ile bağlantılı ve otonom araçlar için standartlara uygun kapsamlı Yerli ve Milli çözümler geliştirmektedir.

 

-------------------------------------------------------------

 

A great contribution to national production in Intelligent Transportation Systems from BigTRI!

BigTRI has demonstrated its C-ITS and Connected Cars/V2X solutions with the cooperation of VeNIT Lab and Ulak Communications. At the event organized by Ulak Communications on January 5, 2022 in Ankara and attended by our Minister of Transportation, Mr. Adil Karaismailoğlu, the President of the Presidency's Digital Transformation Office, Mr. Ali Taha Koç, and the President of the Information Technologies Authority, Mr. Ömer Abdullah Karagözoğlu, we performed a live field demonstration of the V2X applications we developed.

End-to-end V2X communication and applications have been demonstrated on field with the use of on-board units (OBUs), road side units (RSUs), graphical user interfaces and other Intelligent Transportation Systems (ITS) components.

BigTRI also develops comprehensive national solutions in accordance with standards for connected and autonomous vehicles to the driver support and traffic management system with the V2X graphical user interface and Connected Cars Service Platform.